תאונות דרכים

הגדרת תאונת דרכים

החוק בישראל מגדיר תאונת דרכים – "מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה”. החוק הינו אפור בחלקים מסוימים, ומחריג מקרים  הנחשבים לתאונות דרכים ומאידך יכול להחשיב מקרים שאינם תאונת דרכים כתאונת דרכים. ביהמ"ש מרחיב הגדרות אלו בפסיקה וקובע את המקרים אשר נחשבים לתאונת דרכים ושולל את השאר שעוללים ליפול להגדרה זו.

 

רקע וסטטיסטיקה:

בשנת 2021 לדוגמא נהרגו בישראל 361 בני אדם ב-333 תאונות דרכים , לעומת 326 הרוגים ב-288 תאונות בממוצע בשנים 2018-2020. מספר ההרוגים יוצר עליה של 11% במספר ההרוגים ועליה של 16% במספר התאונות בשנה ביחס לממוצע השנים 2018-2020.

דו"ח מבקר המדינה קבע כי לתרחשותן של תאונות הדרכים ישנם שלושה גורמים עיקריים:

  • ליקויים בתשתיות
  • הגורם האנושי
  • תקינותם של כלי הרכב

זאת ועוד, נראה, כי הגורם האנושי אחראי לכ90% מתאונות הדרכים שאירעו בישראל וזאת בעיקר במקרים הנ"ל:

  1. התעסקות בטלפון הנייד
  2. נסיעה במהירות מופרזת.
  3. והיסח דעת כללי בזמן הנהיגה.

 

 

על המשרד

משרדה של עורכת דין רינת קלי אלמקיס, עוסק ומתמחה בתאונות דרכים ונפגעי גוף/רכוש. במידה ונפגעתם בתאונת דרכים ניתן לפעול בשלושה מישורים באופן מקביל על מנת למצות את זכויותיכם:

1.תביעות כנגד פוליסת הביטוח של הרכב, בגין נזקי גוף ו/או רכוש כתוצאה מתאונת דרכים.

2.תביעות נזקי תאונת דרכים מול הביטוח הלאומי.

  1. תביעות תאונות דרכים שהן גם תאונות עבודה.

המשרד פועל בכדי לסייע לתובע לממש את מלוא הזכויות המגיעות לו במסגרת פוליסות ביטוח החובה והביטוח המקיף של הרכב, ולהשיג עבורו את הפיצוי המקסימלי בגין הנזק שנגרם לו. כל זאת בשקיפות מלאה, באדיבות, בסבלנות, במקצועיות ללא פשרות ובהקפדה יתרה על הפרטים שהובילו לתאונה ולנזקים אחריה.

נפגעת בתאונת דרכים, מה עליך לעשות?

  1. ראשית, תיעוד אזור התאונה ע"י צילום תמונות וסרטונים, צילום הרכבים(הפוגע והנפגע)ואת מיקומם על הכביש.
  2. שנית, יש לרשום את פרטי בעל הרכב(ת"ז, טלפון ורישיון נהיגה), פרטי הרכב (צילום רשיון רכב)ופוליסת הביטוח.
  3. שלישית, לגשת מיד לבית החולים לקבלת טיפול רפואי מתאים ולדאוג שיהיה תיעוד מלא של פרטי התאונה בדו"ח.
  4. רביעית, במידה ונתנו ימי מחלה, יש לשמור אותם.
  5. חמישית, לשמור את כל ההוצאות שנגרמו עקב התאונה – אישורי מיון, חשבוניות על תרופות ונסיעות, וכל דבר אחר המעיד על הוצאות כספיים בגין התאונה.
  6. אישור משטרה בגין התאונה שבוצעה

במידה ומדובר בתאונת שקרתה בדרך או בחזרה מהעבודה הרי שמדובר בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה. ניתן להגיש תביעה גם לביטוח לאומי (להוסיף לינק מקשר לתאונות עבודה)

פיצויים

חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן:"חוק הפלת"ד) הביא לרפורמה בתחום הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. טרם  חקיקת החוק תחום זה היה תחת לדיני הנזיקין.

הבעיה המרכזית שנבעה מכך היתה כי התובע היה צריך שהנהג הפוגע התרשל, במידה והפוכע אינו התרשל או לחלופין התאונה אירעה צד ג', הנפגע אינו היה זכאי לפיצויים.

חוק הפלת"ד בעצם נועד להבטיח לנפגעי תאונות דרכים שכל אדם אשר נפגע בתאונת דרכים יקבל פיצוי. כל נהג אשר בבעלותו רכב, חייב להיות מבטוח בביטוח חובה אשר יבטיח את הפיצוי בגין האחריות הפוטנציאלית וכן בגין נזק שעלול להיגרם לנהג בתאונה עצמית.

מרכיב הפיצויים

טיפול רפואי – מטרתו לכסות את עלויות הטיפולים הרפואיים שנדרשו בגין התאונה (מיון, אמבולנס, תרופות וכ"ו)

צדדים שלישים –עלויות מטפלים (רופאים  וגם בני משפחה אשר עוזרים למטופל), ציוד כגון הליכון, קביים, כיסא גלגלים וכל ציוד אחר אשר השתמש בו אותו נפגע.

כאב וסבל –מעבר לכך, לנפגע כמה עילת תביעה לפיצויים על נזקים אחרים כגון  עגמת הנפש, הכאבים והסבל שנגרמו לו וחישובם יהיה ע"י קריטריונים.

אבדן כושר עבודה – במידה וישנה נכות לצמיתות אשר נקבעה על ידי רופא תעסוקתי מטעם הביטוח הלאומי בעקבות תאונת הדרכים, הנפגע יהיה זכאי לקצבה בגין אבדן כושר עבודה על השכר העתידי.

לייעוץ והכוונה השאירו פרטים